Interiér kantýny IPVZ

Další informace

  • Autor: Jiří Šmejkal
  • Rok: 2016
  • Klient: Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví
  • Místo: Praha
  • Foto: Rostislav Zapletal

Původní prostor jídelny vykazoval známky značného opotřebení poplatné době provozu. Výdejna jídel byla repasována včetně přidání elektrické stahovací rolety, nového zázemí a funkčně upraveného pultu. Do jídelny byly navrženy nové židle, vyrobeny nové stoly a dělící paravány mezi jednotlivými stoly v provedení frézovaná překližka / komaxitovaný kov. Paravány pracují s různou výškou dělení prostoru a rozdělují volný prostor na separátní zóny s místy pro sezení. Stěny zvyšují pocit intimity a zároveň svojí částečnou trasnparentností umožňují volný pohled a dostatečný přístup světla. Uplatněný vzor Voronoiova diagramu v kantýně pro lékaře odkazuje na tvary buněk tukové tkáně. Jídelna byla doplněna novými obrazy, hodinami a tabulemi.